Voetbalkooi Zierikzee

15 september 2023

Voetbalkooi Zierikzee

‘Wat gebeurt er met de voetbalkooi in Zierikzee?’ ‘Gaat de kooi weg?’

Wij zijn op zoek gegaan naar antwoorden.

Huidige voetbalkooi gaat weg

De voetbalkooi in Zierikzee gaat op de huidige locatie weg vanwege uitbreiding en vernieuwing van het skatepark.

Beweegpark

Voor het gebied tussen de Scheldestraat-Borrendamme-parkeerterrein en het schoolplein van het Pieter Zeeman Lyceum wordt een plan gemaakt voor een (urban)beweegpark. Eén van de uitgangspunten bij dit plan is dat een voetbalkooi of een andere voetbalgelegenheid terugkomt. Maar niet op dezelfde locatie omdat het skatepark vernieuwd en uitgebreid wordt.

De uitwerking van plannen voor een beweegpark loopt niet tegelijk met de realisatie van het vernieuwde skatepark. Het vernieuwde skatepark zal er eerder zijn (de start van de realisatie wordt in eerste kwartaal 2024 verwacht). De huidige voetbalkooi wordt weggehaald als het nieuwe skatepark wordt aangelegd.

Alternatieve voetballocaties

De huidige kooi wordt dus afgebroken vanwege uitbreiding van het skatepark. De voetbalkooi is ‘op’ en wordt na afbreken niet meer ergens anders opgebouwd.

Een nieuwe voetbalkooi of andere voetbalgelegenheid laat nog even op zich wachten. Waar kan dan een balletje worden getrapt?

De gemeente zorgt in die tussenliggende tijd voor twee tijdelijke doeltjes op het grasveld bij Borrendamme. Ook wordt er voor het Pieter Zeeman Lyceum een grassportveld gerealiseerd, waar buiten schooltijden en vakanties gevoetbald kan worden. Verder staat is er bij Pieter Zeeman Lyceum ook nog een pannakooi die gebruik kan worden.

Meedenken

Hoe de nieuwe voetbalkooi of het andere type voetbalgelegenheid er in het beweegpark uit komt te zien is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de inbreng van jongeren, de omgeving en overige belanghebbenden en belangstellenden. De gebruikers van de voetbalkooi kunnen dus zeker meepraten! SMWO-jongerenwerk en SMWO-sport zijn/worden betrokken bij het ontwerp van het beweegpark.