Belangrijke beslissingen voor Burgh-Haamstede!

2 oktober 2023

In de raadsvergadering van donderdag 28 september jl. zijn een aantal belangrijke beslissingen voor Burgh- Haamstede genomen:

  • Het definitief ontwerp voor de herinrichting van het Centrum van Haamstede is goedgekeurd.
  • Het definitief ontwerp voor de Kloosterweg is vastgesteld.

De PvdA heeft beide voorstellen ondersteund. Er is hieraan door veel mensen zowel in de werkgroepen als in de projectgroep heel hard en in goed onderling overleg samengewerkt. Dat verdient onze lof. Vooral voor hen die dat allemaal in hun vrije tijd deden. Die lof komt ook de behandelend ambtenaren toe, die hier heel voortvarend mee aan de slag zijn!

De beide ontwerpen zijn te zien op de site van de gemeente: Vergadering Raadsvergadering 28-09-2023 Gemeente Schouwen-Duiveland (raadsinformatie.nl) onder het kopje “bespreekstukken”

  • Het derde voorstel dat in die vergadering van de gemeenteraad is goedgekeurd gaat over de bouw door woningcorporatie Zeeuwland van in totaal 13 sociale huurwoningen aan de Sluisstraat en de Irenestraat.

Het is de bedoeling dat er op Schouwen-Duiveland dan 13 sociale huurwoning uit de bestaande woningvoorraad van Zeeuwland voor een koopprijs van maximaal € 200.000,– op de markt komen.

Ook dit besluit heeft de PvdA gesteund. Het is een natuurlijk een eerste bescheiden begin. Iedereen weet dat er nog veel meer nodig is. Daar wordt op het gemeentehuis en bij Zeeuwland hard aan gewerkt.

Ook dit onderwerp is te vinden site van de gemeente: Vergadering Raadsvergadering 28-09-2023 Gemeente Schouwen-Duiveland (raadsinformatie.nl) onder het kopje “bespreekstukken”