Corina van der Vliet-Hart

Commissielid
Corina van der Vliet-Hart

Over Corina van der Vliet-Hart

Op weg naar Provinciale Staten.

Nog een paar maanden en dan zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Langzaam aan zie ik rond mij heen de voorbereidingen starten. Verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten zijn vastgesteld en de campagnes krijgen stukje bij beetje vorm.

Voor de PvdA sta ik op de derde plaats. Daar ben ik best trots op. Natuurlijk ga ik voor de provinciale belangen in het geheel maar de politiek opgedane ervaring op Schouwen-Duiveland en de kennis van en affiniteit met de regio komt dan zeker goed van pas. Politiek actief blijven, met dezelfde uitgangspunten en filosofie maar dan niet op gemeentelijk maar op provinciaal niveau.

En wat zijn mijn uitgangspunten? Solidariteit, vertrouwen in elkaar, eerlijk delen, duurzaamheid en denken in kansen. Dat we een gastvrije provincie zijn waar een ieder welkom is. Ik ben geen fan van ‘de alles wetende en bepalende overheid’ en volledig dichtgetimmerd beleid. De overheid is er voor de inwoners, bedrijven en organisaties en niet andersom. Mijn persoonlijke passie is divers: onderwijs, jeugd, wonen, werken, natuur. Daarnaast heb ik belangstelling voor organisatie(ontwikkeling) en financiën.

Vanaf 2014 ben ik betrokken bij de gemeente Schouwen-Duiveland (eerst als raadslid, nu als commissielid). Een leerzame, plezierige en inspirerende tijd. Deel uitmakend van een politiek proces waarin in mijn eigen weg heb gevonden. Samen komen tot gezamenlijke besluiten en standpunten maar ook, of misschien zelf juíst, een afwijkend standpunt durven innemen. Steeds denkend vanuit de hiervoor beschreven uitgangspunten.

Ik hoop dat de lezer inmiddels nieuwsgierig is geworden wie ik ben. Ik ben Corina van der Vliet-Hart, 52 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik woon in Zierikzee en werk bij de gemeente Kapelle als Coördinator Dienstverlening. In mijn vrije tijd wandel ik met de honden, kijk ik graag naar sport, vind ik het leuk om te schrijven en probeer ik toe te komen aan het lezen van een boek.

Samen met de andere PvdA kandidaten ga ik enthousiast en gedreven toewerken naar de verkiezingen van Provinciale Staten op 20 maart 2019. Ik heb er zin in!