Corina van der Vliet-Hart

Commissielid
Corina van der Vliet-Hart

Over Corina van der Vliet-Hart

Wie ben ik?

Ik ben Corina van der Vliet-Hart, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik woon in Zierikzee en werk bij de gemeente Kapelle als Coördinator Dienstverlening. In mijn vrije tijd wandel ik met de honden, kijk ik graag naar sport en vind ik het leuk om te schrijven en te tekenen.

In de periode 2014-2018 was ik raadslid bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Een plezierige, leerzame en intensieve tijd. Vele, vele dossiers! Bij het schrijven van dit stukje denk ik meteen aan onderwerpen als Brouwerseiland, verhogen van de toeristenbelasting, opvang vluchtelingen, ontwikkelingen Schelphoek, tegengaan van verdere kustbebouwing, extra geld voor bestrijding van armoede bij kinderen, Toekomst van het Stadhuismuseum en toegankelijkheid van bushaltes.

In maart 2019 ben ik geïnstalleerd als PvdA Statenlid van de provincie Zeeland. Politiek actief blijven, met dezelfde uitgangspunten, maar dan op provinciale schaal. En wat mijn uitgangspunten zijn? Solidariteit, vertrouwen in elkaar, eerlijk delen, duurzaamheid en denken in kansen. Dat we een gastvrije provincie zijn waar een ieder welkom is. Ik ben geen fan van ‘de alles wetende en bepalende overheid’ en volledig dichtgetimmerd beleid. De overheid is er voor de inwoners, bedrijven en organisaties en niet andersom. Samen komen tot gezamenlijke besluiten en standpunten maar ook, of misschien zelf juíst, een afwijkend standpunt durven innemen.

Voor de PvdA Schouwen-Duiveland blijf ik mij inzetten als burger commissielid.

Corina van der Vliet-Hart

Kom in contact:

tel. 06-55126623

cj.vander.vliet-hart@zeeland.nl

twitter: @cjvdvliethart

facebook: https://www.facebook.com/corina.vandervliet.1