Herstelbesluit Bestemmingsplan Renesse “EN NU HANDHAVEN!”

Door Henny Keereweer op 29 maart 2023

Op donderdag 23 maart jl. heeft de gemeenteraad een herstelbesluit aangenomen waarmee duidelijk is geworden welke woningen in het gebied Oude Moolweg – Scholderlaan onder het al eerder vastgestelde Bestemmingsplan Renesse nog toeristisch verhuurd mogen worden. Van deze woningen is een nieuwe lijst aan het bestemmingsplan gehecht.

Woningen in genoemd deel van Renesse die niet op die lijst staan, vallen niet onder het overgangsrecht en mogen niet (meer) toeristisch verhuurd worden.

Het verkrijgen van duidelijkheid was voor ons aanleiding om voor het herstelbesluit te stemmen.

Wij hebben de burgemeester en het college van B&W in dezelfde raadsvergadering opgeroepen om illegale toeristische verhuur van woningen nu voortvarend en stevig aan te pakken. Er is al eerder door de gemeenteraad extra geld vrijgemaakt om daarvoor meer handhavers op in te zetten. Tevens hebben wij verzocht om over een half jaar een eerste verslag daarover aan de gemeenteraad te doen toekomen. De burgemeester heeft dit toegezegd.

Mensen die last ervaren omdat naastgelegen woningen toeristisch verhuurd worden (ook als dat legaal is) roepen wij op om dat schriftelijk te melden bij de gemeente.

Henny Keereweer

Henny Keereweer

Mijn nest was knal rood! Ik ben in 1957 in Leiden geboren. Daar ben ik ook opgegroeid, heb ik gestudeerd en heb ik tot begin maart 2018 altijd gewoond.  Er waren wel wat mensen die mij als rasechte Leidenaar voor gek verklaarden toen mijn vrouw, onze twee zeer levendige en sterke Pointers  en ikzelf  vervolgens

Meer over Henny Keereweer