Over onze posters

22 februari 2018

De dag van de gemeenteraadsverkiezingen, woensdag 21 maart, komt steeds dichter bij. Dan wil je als partij duidelijk maken waar je voor staat. De PvdA Schouwen-Duiveland meent dat afbeeldingen meer zeggen dan woorden. Daarom is gekozen voor drie verschillende verkiezingsposters.

Een toelichting:

Zorg en aandacht voor elkaar wordt uitgebeeld met de ‘handen-hart-foto’. Hierbij gaat het onder andere om goed onderwijs, sportvoorzieningen, solidariteit en het voorkomen van problematiek. Kwaliteit van zorg en zorg die nodig is staat voorop. PvdA lijsttrekker d’Anjou: “De PvdA blijft zich er voor inzetten dat iedereen volwaardig kan deelnemen; toegankelijkheid wordt de norm bij onderwijs, spelen, werken en bereikbaarheid. We hebben aandacht voor elkaar. Voor mensen die het moeilijk hebben in het bijzonder.”

Met de strandfoto wil de PvdA aangeven dat de kust met rust moet worden gelaten. “Onze brede stranden vormen onze grootste aantrekkingskracht” aldus Petri d’Anjou. “In meer algemene zin straalt deze foto uit dat wij serieus werken aan een energieneutraal eiland, dat we zonnepanelen plaatsen op alle gemeentelijke gebouwen en dat we daken van gemeentelijke gebouwen beschikbaar stellen voor particuliere initiatieven.” Natuur en landbouw versterken elkaar waardoor meer biodiversiteit ontstaat. De PvdA lijsttrekker vervolgt “Rust, ruimte en de natuur altijd dichtbij. Voor ons normaal, maar het is heel bijzonder. Niet voor niets komen zoveel toeristen bij ons op bezoek. We moeten zuinig zijn op dat wat ons eiland zo uniek maakt.”

De afbeelding met het monumentale pand (oude gemeentehuis Brouwershaven) staat voor cultuur. “Cultuur gaat over wie we zijn en wie we kunnen zijn, waar we vandaan komen en naartoe gaan en over onze drijfveren en motieven. Cultuur verbindt mensen en biedt plezier!”, vervolgt d’Anjou. De PvdA maakt een combinatie tussen cultuur en creativiteit. Op Schouwen-Duiveland is veel creativiteit, enthousiasme, kennis en talent. De PvdA wil niet uitgaan van de ‘alleswetende overheid’, durft los te laten en geeft vertrouwen aan initiatieven van de inwoners. “Zo zijn creatieve ideeën over wonen, denk aan groepswonen, zelfbouw en Tiny Houses wat ons betreft van harte welkom.”