Europese verkiezingen: Word nooit onverschillig

Door Corina van der Vliet-Hart op 15 mei 2019

Op donderdag 23 mei 2019 mogen we weer gebruik maken van ons stemrecht. Dit keer een gang naar het stemlokaal voor de Europese verkiezingen. Ik merk rond mij heen dat er een soort ‘verkiezings-moeheid’ is. Dat kiezers twijfelen of ze wel zullen gaan. Daar schrik ik van. Europese politiek lijkt ver weg maar het is zeker van belang, ook voor Nederland, ook voor jullie, voor ons. Ik doe dan ook een oproep om ook voor deze verkiezingen jullie stem uit te brengen.

De Europese Unie krijgt te maken met de ene na de andere uitdaging. Denk aan veiligheid, milieu, energie, digitalisering, transport, sociaal beleid, consumentenbescherming, vluchtelingen en de arbeidsmarkt.

Het Europees Parlement heeft macht. Zonder goedkeuring van het Europees Parlement kunnen geen nieuwe Europese regels tot stand komen. Het is dus belangrijk dat in het Europees Parlement mensen zitten die passen bij jullie eigen standpunten en meningen. Voor mij -het zal jullie niet verbazen- is dat de PvdA.

Tja, en dan de peilingen. De verwachting is dat de politieke verhoudingen wel eens flink opgeschud gaan worden. Maar in de peilingen gaat de PvdA goed! We gaan onze huidige zetels behouden. Dat is -gelet op het huidige politieke klimaat- een goed resultaat al hoop ik natuurlijk op een zeteltje erbij!

Vriendelijke groet,

Corina van der Vliet-Hart

 

Meer weten over de standpunten van de PvdA en onze kandidaten? Dan verwijs ik jullie graag naar de volgende webpagina’s:

https://www.pvda.nl/kandidaten-ep2019/

https://www.pvda.nl/verkiezingen/verkiezingsstandpunten/

 

 

Corina van der Vliet-Hart

Corina van der Vliet-Hart

Wie ben ik? Ik ben Corina van der Vliet-Hart, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik woon in Zierikzee en werk bij de gemeente Kapelle als Coördinator Dienstverlening. In mijn vrije tijd wandel ik met de honden, kijk ik graag naar sport en vind ik het leuk om te schrijven en te tekenen. In de

Meer over Corina van der Vliet-Hart