2 april 2018

De ledenvergadering

Zaterdag 31 maart 2018 vond de algemene ledenvergadering van de eilandelijke PvdA-afdeling plaats. Een moment van terugblikken, maar vooral ook om vooruit kijken. 

Voorzitter Piet Polderman: “We zijn dankbaar voor de inzet van Petri d’Anjou en Corina van der Vliet gedurende de afgelopen raadsperiode. Zij hebben zich hard gemaakt voor onze idealen. En ondanks dat meer mensen dit jaar op ons hebben gestemd in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezing van 2014, hebben we een zetel moeten inleveren. Petri gaat alleen verder in raad, maar kan rekenen op goede ondersteuning. Chester Poots en Corina zullen haar als commissieleden bijstaan. Daarnaast hebben zich een aantal enthousiaste nieuwe leden gemeld. Zij zullen aansluiten bij het fractieoverleg.”

Naast de fractie heeft ook een wisseling binnen het bestuur plaatsgevonden. Afscheid is genomen van de secretaris Wijnand Renden. Ook Huug Winfield is, wegens verhuizing, teruggetreden; hij fungeerde als algemeen bestuurslid. We danken ook hen voor hun inzet. Twee nieuwe bestuursleden hebben zich gemeld: Adri van den Wittenboer neemt de rol van secretaris op zich en Jasper Scharff gaat zich als algemeen bestuurslid inzetten. Raymond Stouten blijft aan als penningmeester. “Het bestuur is hierdoor weer op volle sterkte” aldus de voorzitter.

Mensen helpen zit in ons bloed. Naast de politieke activiteiten hebben wij dan ook een ombudsteam. Iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning, kan contact met het team opnemen. Denk hierbij aan problemen met de gemeente, instanties of vragen over regelgeving. Het ombudsteam bestaat uit Gertjan van der Salm en Chester Poots.  

Na de uitslag hebben we vele bedankjes en complimenten mogen ontvangen. Dit doet ons goed. De voorzitter concludeert tevreden dat “de fractie, het bestuur en de leden enthousiast en gedreven zijn om zich de komende jaren, met hernieuwde energie, te blijven zetten voor een sociaal en rechtvaardig Schouwen-Duiveland.” 

Wil je met ons meedenken? Je bent van harte welkom. We zijn altijd op zoek naar mensen met goede ideeën en een frisse blik. Check onze website of facebook-pagina en neem contact met ons op.