1 mei

1 mei 2018

1 mei: Dag van de Arbeid.

Jaarlijks vindt wereldwijd op 1 mei de ‘Dag van de Arbeid’ plaats. Op deze dag vieren wij de strijd om betere arbeidsomstandigheden en waardering van de werknemers. Van oudsher verwijst de internationale ‘Dag van de Arbeid’ naar de eerste grote demonstraties voor betere arbeidsomstandigheden. De dag is uitgegroeid naar een dag waarop een gevoel van internationale verbondenheid en solidariteit wordt benadrukt.

Op Schouwen-Duiveland is traditiegetrouw op deze dag bij de leden van 65 jaar en ouder een rode roos gebracht. Daarom hebben vandaag een aantal leden een ‘rondje Schouwen-Duiveland’ gedaan. Een traditie die, blijkend uit de verkregen reacties, gewaardeerd wordt.

Ook is het een traditie geworden om jaarlijks, op of rond 1 mei, de jubileumspelden uit te reiken. Landelijk zijn er weer heel wat jubilarissen. Felicitaties en een persoonlijke speld of penning voor 349 leden met 25 jaar lidmaatschap, 149 leden met 50 jaar lidmaatschap en 51 leden met 65 jaar lidmaatschap. Op Schouwen-Duiveland zijn 2 leden verrast met een speld vanwege een 25-jarig lidmaatschap.

De leuke reacties en blijken van waardering sterkt de PvdA om te blijven strijden voor een sociaal, rechtvaardig en solidair Schouwen-Duiveland.